Vincents geheimen onthult

 

“De plek voor mensen die houden van koken en lekker eten”

 

ETTEN-LEUR Vincents krijgt steeds meer vorm nu de verbouwing van “Mei’s Wok” tot “Vincents” vordert. Aan Roeland van Houten, bedrijfs- en keukenmanager van Vincents de vraag: “Wat mogen we verwachten?”

Bistro Etten-Leur

“Van buiten wordt Vincents de Frans ogende bistro, zoals Vincent van Gogh deze schilderde op zijn schilderij “Terras bij nacht”. Van binnen ontwikkelt Vincents zich tot meer dan een Franse bistro met verrukkelijk eten. In de menukrant van Vincents prijken lekkere grillgerechten tussen de informatie over de kooktrends, interviews met de leveranciers en het personeel.”, aldus een enthousiaste Van Houten.

Passie voor kleur

De insteek van Vincents is de passie voor kleur, zoals Vincent van Gogh deze had. Deze is terug te vinden in het interieur, maar vooral in de gerechten. De combinatie van het gerecht en het servies maakt het nog smakelijker. De keuken is letterlijk het podium en het keukenteam zijn de hoofdrolspelers. Het publiek kijkt, luistert, ruikt en proeft direct aan de bar. Alles is zichtbaar. In dry aged-kast rijpt het vlees tot het perfect op smaak is om bereid en geserveerd te worden, maar ook de hele voorraad van de keuken is zichtbaar. In de keuken staat de Josper centraal. Josper is een houtskool oven van Spaanse komaf. De gegrilde producten behouden hun pure smaken door de intense verhitting en krijgen een delicate rooksmaak. Het bedienend personeel is de onmisbare schakel. Ze helpen graag om de gast de juiste keuze te laten maken tussen alle lekkere gerechten.

Kookworkshops

Tussen de gasten zijn kookfans uit de regio aan het werk. Zij verbeteren gezamenlijk en of onder leiding van het keukenteam hun kooktechnieken en proberen verrassende recepten uit in de kookclub of tijdens de kookworkshops.

Inspiratiebibliotheek

Vincents kan dan ook niet zonder zijn eigen inspiratiebibliotheek. Vincent van Gogh las graag boeken over kleurtheorieën. Dit was uiteindelijk zijn inspiratie om op een andere manier om te gaan met kleuren. Een continue bron van inspiratie voor nieuwe gerechten en technieken ontbreekt dan ook niet bij Vincents. Deze bibliotheek wordt het walhalla voor de kookliefhebber met een verzameling kookboeken die in te kijken is en aan te schaffen zijn. De collectie wordt elke maand met uitgebreid.

Kookboutique

De kookboutique helpt om  verrassende gerechten thuis te bereiden en te serveren. Meer dan 70 verschillende kruiden en specerijen die in elke gewenste hoeveelheid gekocht kunnen worden. Niet alleen de smaakpapillen worden verwend bij Vincents. Je vindt bij Vincents kleurrijk servies en verrassende accessoires waardoor ook thuis je gerechten nog lekkerder ogen. Daarnaast biedt Vincents kookboutique de mogelijkheid om apparatuur en kookhulpmiddelen die door de kookclub worden gebruikt ook aan te schaffen voor thuisgebruik. Recepten vanuit de kookclub worden zo makkelijk thuis nog een keer bereid.

Vincents Bed

Daarnaast biedt Vincents de mogelijkheid om na een gezellige dag of avond heerlijk te blijven slapen. Dit alles maakt Vincents tot een plek waar liefhebbers van lekker eten en lekker koken uit Etten-Leur en omgeving graag samenkomen.

Vincents hotel

Ook voor Vincent van Gogh liefhebbers, winkelende toeristen of mensen die graag de regio verkennen, is Vincents het hotel in het bruisende centrum van Etten-Leur. De kamers bieden de mogelijkheid om heerlijk terug te trekken na een gezellige en vermoeiende dag en een geweldige maaltijd. Dan kan je de volgende dag uitgerust en na een smakelijk ontbijt er weer tegen!