Dolopeten kookworkshops door Barbara Vreugde

Dolopeten kookworkshops door Barbara Vreugde (DOE)

Mijn naam is Barbara Vreugde . En ik ben dus dol op eten, en op koken.
Mijn passie voor koken deel ik graag met een ieder die op een gezellige en creatieve manier een speciale gelegenheid wil vieren, een leuk avondje uit wil, of zijn kookkunsten wilt uitbreiden.

Mijn interesse in keukens van allerlei landen en continenten zorgt voor zeer gevarieerde workshops.
Hierdoor komen er verschillende kooktechnieken en ingrediënten aan bod. De avonden zijn interessant voor zowel beginners als de meer ervaren koks.

De kookworkshops worden in principe gegeven op donderdag -en vrijdagavond, en soms (op verzoek) in het weekend. Een kookavond duurt zo’n 4 uur en de aanvangstijd wordt in overleg gekozen.

De groepen bestaan uit  minimaal 8 tot maximaal 16 p. De gerechten worden in kleine groepjes bereid, onder mijn begeleiding. Als het kookgedeelte klaar is, gaan we gezamenlijk aan tafel om alles te proeven.

Thema’s:
Je kunt een culinaire rondreis maken! Er zijn verschillende thema’s mogelijk:

Spaanse tapas: allerlei gerechtjes, traditionele en hippe. Alsof je in de Spaanse zon zit!
Hammamhapjes: allerlei gerechtjes uit het Midden-oosten. Trendy!
Indische rijsttafel: 5 á 6 gerechten uit deze oosterse keuken. Met vlees/vis/vega/groente
Toscaans menu: 3 á 4 gangen met heerlijke, pure Italiaanse gerechten
Turks-Arabisch menu: 3 á 4 gangen met heerlijke Turkse/Marokkaanse/Libanese gerechten
Indiase curry’s: Van mild tot pittig, met heerlijke bijgerechten. Je waant je in het oosten!
(H)eerlijke keuken: een menu van pure, biologische gerechten. Helemaal van nu

Tijdens alle workshops wordt er gebruik gemaakt van pure ingredienten, zonder toevoeging van room, verdikkingsmiddelen, smaakversterkers etc.

Naast deze vaste thema’s zijn er ook regelmatig kookavonden gepland met losse actuele thema’s waarbij je individueel kunt inschrijven. Bijvoorbeeld een paasworkshop met allemaal gerechtjes die leuk zijn om met Pasen te maken. Houd hiervoor de agenda van Dolopeten of die van Vincents in de gaten.

Dol op eten Workshops